“Apostem per una ciutat de primera, orgullosa de si mateixa i que mira al futur amb optimisme” Jordi Campmany, Primer Secretari de la JSC Sant Vicenç

0
505

Sant Vicenç es transforma per viure!

Arribant quasi al final del mandat 2019-2023, toca fer balanç dels darrers anys i projectar quin Sant Vicenç volem, tant en el futur més immediat com a llarg termini. Els darrers anys no han estat fàcils, més aviat han estat molt complicats i, malgrat la pandèmia, la guerra a Ucraïna i l’escalada de preus actual, continuem endavant oferint solucions. En un món global com el nostre, és evident que la situació d’augment de preus ha afectat a Sant Vicenç dels Horts i d’altres municipis, per exemple, en l’endarreriment d’algunes obres per problemes econòmics de les empreses, a més de la ciutadania a títol individual.

Així doncs, l’Ajuntament ha teixit una xarxa de protecció social per garantir que ningú queda enrere, amb una gran inversió social. A més, va facilitar i recolzar la creació d’una xarxa de voluntariat per ajudar, en els pitjors moments de la pandèmia, a persones que necessitaven un cop de mà. Avui la xarxa encara és activa i és un orgull per tots els vicentins i vicentines.

A Sant Vicenç dels Horts estem treballant per dotar a la joventut vicentina de diversos aspectes que considerem clau.

HABITATGE.

Impulsem la construcció, en els anys vinents, de més de 400 habitatges de lloguer públic per donar una oportunitat d’emancipació als i les joves i també per a quedar-se a desenvolupar el seu projecte vital a la nostra ciutat. Un projecte ambiciós, perquè des del 2008 que a Sant Vicenç dels Horts no es projectava habitatge públic (l’anterior mandat socialista) i mai ha estat projectat en règim de lloguer. Creiem que aquesta aposta ferma per l’habitatge públic permetrà créixer la nostra ciutat i donar aquesta primera oportunitat d’emancipació als i les joves.

FORMACIÓ I OCUPACIÓ.

Malgrat la millora en les dades d’atur, encara som un municipi amb elevada taxa d’atur, especialment en les dones. Es treballa en la millora de l’oferta formativa i educativa, continuant teixint una xarxa de cooperació entre els diferents agents educatius i formatius, juntament amb el suport clau a la Formació Professional per facilitar l’entrada al món del treball. Lluitarem també per oferir des de l’Ajuntament el programa “Primera oportunitat laboral”, que permet oferir una primera experiència laboral a joves.

POLÍTIQUES SOCIALS, JUVENILS I PARTICIPACIÓ.

S’aposta per la igualtat d’oportunitats. Des d’infants i joves, dotant de beques menjador a les escoles bressol, infantil i primària, i també amb el passaport Edunauta, on s’ofereixen activitats educatives en l’entorn fora de l’horari lectiu. Les activitats són gratuïtes per tal de minvar les desigualtats.

L’Espai Jove La Capella és un espai on es desenvolupen activitats culturals, tallers, entreteniment per a joves. El Punt d’informació juvenil és un servei d’informació orientació, assessorament i acompanyament als i les joves, en àrees com l’educació, la mobilitat internacional, l’ocupació, la igualtat, l’habitatge i la salut, com ara la sexualitat, els hàbits saludables i el benestar mental i emocional. En l’última setmana també hem viscut la celebració de l’assemblea jove, on es decideixen les propostes que seran fetes amb un pressupost total de 12.000 €. L’Espai Jove aviat gaudirà d’un nou espai en el nou equipament Virgínia Amposta.

SOSTENIBILITAT. MEDI AMBIENT. ESPAI PÚBLIC.

L’aprovació del PAESC, que marca el full de ruta de les accions a dur a terme durant els anys vinents, posa de manifest l’impuls de Sant Vicenç dels Horts per la sostenibilitat. On fa quatre anys no era pas cap prioritat, actualment ja s’ha instal·lat plaques fotovoltaiques a la coberta del Complex Esportiu Municipal Montserrat Canals, i ja es troba aprovat i es projecta en altres edificis municipals, com també escoles públiques. A més, també s’ofereixen ajudes públiques municipals per a la instal·lació de sistemes d’autoconsum energètic a comunitats de veïns i particulars. Aquest és un dels exemples, com podria ser també l’aposta per la conversió en zona de vianants de Vila Vella i la creació d’espais amables per a les persones. I, durant aquestes setmanes, comença el procés participatiu per escollir el nou sistema de recollida selectiva.

OCI.

També conscients que cal treballar en l’oferta d’oci positiu per a joves a la nostra ciutat, hem de ser capaços de teixir espais clau per afavorir la nostra capacitat d’atraure talent, cultura, entreteniment i cooperació entre tots i totes nosaltres. Volem una ciutat per a joves i segur que amb l’ajuda de tots i totes ho aconseguirem.

Tenim clar que Sant Vicenç dels Horts no deixa de transformar-se i apostem per una ciutat de primera, orgullosa de si mateixa i que mira al futur amb optimisme.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here