Article amb motiu del Dia contra la violència masclista

0
59

La nostra secretaria d’igualtat reflexiona sobre com acabar amb la violència masclista

Un any més ens trobem parlant de violència masclista al novembre. Sí, avui és 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, la qual continua present als nostres dies.

Malauradament, ens veiem obligats a parlar-ne al respecte, i és que, lluny d’aconseguir la nostra fita, encara és necessari unir esforços i treballar per la seva eradicació. Malgrat que la violència masclista és teòricament rebutjada des de tot els àmbits, el cert és que es tracta d’una xacra social que encara ens sacseja.

Cal destacar que aquesta violència que ataca directament a les dones i que massa sovint es materialitza en forma d’assassinats, comprèn molts altres comportaments i actituds masclistes. La violència física i sexual vers les dones representa la màxima expressió de la violència masclista, però es tracta només de la punta de l’iceberg. L’analogia és ben clara: aquesta violència física es tracta només de la part visible, mentre que la major part de l’iceberg es manté amagada i invisibilitzada (violència psicològica, econòmica, etc.). Però que de vegades no siguem capaços de percebre-la no significa que no hi sigui.

I no ens enganyem, no es tracta de casos aïllats; només a Espanya cada any entorn a 600.000 dones són víctimes de violència masclista. Ens enfrontem a una terrible realitat de dones que pateixen la violència en les seves vides i a un tràgic balanç de dones assassinades.

És per aquest motiu que, des de la Joventut Socialistes del Baix Llobregat, volem mostrar el nostre total rebuig a qualsevol forma de violència masclista, així com condemnar-la en pro de de la lluita per la seva eradicació. En aquesta línia, exigim un pacte d’Estat contra la violència de gènere que esdevingui real.

És necessari fer de la lluita contra les violències masclistes una prioritat en l’agenda política per tal d’aconseguir que la igualtat sigui una realitat efectiva entre dones i homes. Només treballant tots plegats, dones i homes, assolirem aquest compromís.

Morgana Vargas

Secretaria d’Igualtat i Drets Humans de la Joventut Socialista del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here