Baix Llobregat

El Baix Llobregat a la presentació de la Carta Oberta al 12è Congrés del PSC

Companyes i companys de la JSC Baix Llobregat van assistir el passat 3 de desembre a l'acte de presentació de la Carta Oberta al 12è Congrés del PSC

Joves socialistes del Baix Llobregat vam assistir a l’acte de la Joventut Socialista al Centre Cívic Convent de Sant Agustí de Barcelona. Un acte on es va presentar la Carta Oberta de la JSC als delegats i delegades del 12è Congrés del PSC que es realitzarà aquest mes.

En paraules de Javi López, primer secretari de la Joventut Socialista de Catalunya, hem de recalcar la “imperiosa necessitat del PSC de regenerar el seu electorat”.

Per això “cal que el partit sigui més representatiu de la societat. Si només tenim dirigents de la transició, només tindrem votants de la transició”.

A l'acte tambè van participar Razzy Hammadi, ex-President del Meuvement de Jeunes Socialistes (Joventuts Socialistes Franceses) actualment Secretari Nacional de Serveis Públics del Partit Socialista Francès; i Thomas Maes, Secretari General de la ECOSY (Joves Socialistes Europeus).

 

Aquests son els canvis en tres grans ámbits que defensem els i les joves socialistes:

1.- Gir d’aprofundiment democràtic, en el que els joves han de tenir una important implicació i presència. En aquest bloc els joves socialistes apostem per les primàries obertes a la ciutadania, perquè Catalunya compti amb un sistema electoral propi, i per la millora i la dignificació de la política.

2.- Claredat i ambició en el projecte polític dels i les socialistes catalans. En aquest bloc apostem per una regulació del sistema financer, per la Renda Bàsica de Ciutadania i per una reforma institucional de la Unió Europea en el marc d’una estructura federal.

3.- Reforçar l’agenda catalanista. Els joves socialistes demanem reforçar la veu i la visió del PSC a la política espanyola i catalana; impulsar un model de societat obert i cohesionat que reconegui la diversitat del nostre país tenint com a prioritat la garantia de la convivència; la construcció d’una nova agenda de reformes que garanteixi la conversió del Senat en una veritable cambra territorial; i un discurs i acció pública del PSC on es contemplin l’entesa i l’aprofundiment democràtic per tal de combatre els nacionalismes conservadors que ens envolten a Catalunya i a Espanya.

Documents adjunts

Galería d'imatges (5)