Resolució aprovada pel Consell de Federació de la JSC Baix Llobregat (07-11-2020)

La irresponsabilitat i la responsabilitat envers la pandèmia sanitària no entén d’edats: els joves no som el problema, volem ser part de la solució.

Atenent a que segons l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat a la comarca hi viuen un total de 125.296 persones entre 15 i 29 anys, per tant considerades joves i com a conseqüéncia a la creixent onada d’estigmatització del col·lectiu juvenil arran de la segona onada de la pandèmia mundial ocasionada pel coronavirus Sars-cov-2, creiem necessari com a organització juvenil d’esquerres arrelada fortament al territori, dir i evidenciar un fet que ja es obvi. Les dades indiquen que durant tota la pandèmia la mitjana d’edat de les persones infectades en la Regió Metropolitana Sud s’ha situat en 45,16 anys i en aquestes últimes setmanes s’ha situat entorn als 40 anys, en conseqü.ncia, creiem que aquestes dades reflecteixen que no som només els joves ni els que ens infectem, ni els irresponsables.

Els joves som un reflex fidedigne del que és la societat per tant es evident que entre els joves hi han irresponsables, però aquests irresponsables també estan presents en les altres franges d’edat, per tant creiem que és necessari ampliar el focus i parlar d’irresponsables en general, no només de joves, també parlar de les irresponsabilitats que es cometen en franges d’edat superiors i en tot cas cal deixar clar, que els irresponsables són una minoria en la societat, també d’entre el jovent.

Volem manifestar la nostra condemna als actes vandàlics succeïts en algunes nits de les últimes setmanes a alguns llocs com Barcelona i altres capitals espanyoles. Rebutgem aquestes actituds, igual que les actituds negacionistes, i assenyalem que són una minoria qui hi participen. A nosaltres en aquesta lluita ens trobaran en la solució, en el respecte i el suport a les mesures i en la responsabilitat.

Creiem que hi ha una joventut com la que va sortit pel matí a Logroño a arreglar els desperfectes dels disturbis de la nit anterior, en aquesta joventut si que ens veiem reflectits i per això molts de nosaltres vam ser voluntaris durant la primera onada de la pandèmia per fer el que fes falta, i si aquesta segona onada ens torna a necessitar allà hi serem.

La immensa majoria de joves som conscients i responsables, per això demanem, que no s’estigmatitzi el col·lectiu. Som i serem part de la solució, que un arbre no ens privi de veure el bosc.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here