Sant Andreu de la Barca acull la inauguració d’aquesta exposició itinerant

“La Mostra de la DESigualtat” va ser presentada ahir a l’agrupació socialista del municipi de Sant Andreu de la Barca. Es tracta d’un projecte itinerant de la Joventut Socialista del Baix Llobregat que té per objectiu recórrer els diferents municipis de la comarca i que està compost per fotografies que van participar al Concurs “Una foto x la igualdad”, impulsat conjuntament pel PSC i la JSC de Sant Andreu de la Barca.

D’aquesta manera, es pretén traslladar a tota la ciutadania que ens envolta els valors del feminisme socialista: la igualtat, la llibertat i la justícia social que són necessaris per construir, totes i tots junts, un món millor.

L’exposició ofereix dades concretes per visibilitzar la desigualtat existent entre dones i homes i conscienciar sobre la necessitat d’acabar amb les discriminacions per raó de gènere.

Posa el ratolí sobre les capses de color vermell i descobreix algunes de les dades amagades que pots trobar a “La Mostra de la DESigualtat”:

  • Prop del 70% de les hores dedicades a treball domèstic no remunerat a Espanya les realitzen dones.

 

  • Pel que fa a estudis tècnics com enginyeries o arquitectura, només entorn al 25% de l’alumnat universitari són dones.

 

  • Al nostre país, les dones cobren de mitja anual un 22% menys que els homes.

 

  • Malgrat que un 40% de les persones practicants d’esports i activitats físiques són dones, només entre 6% i 8% de la cobertura dels mitjans de comunicació esportius es dediquen a elles.

 

  • Ens trobem en una societat on les denúncies falses per violència masclista són pràcticament inexistents (equivalents a un 0’01% del total de denúncies) i, no obstant això, 1 de cada 4 joves considera com una conducta normal la violència de gènere en una parella.

És evident que sobren els motius per defensar que necessitem del feminisme i de la seva lluita per la igualtat efectiva entre dones i homes. Només alçant les nostres veus juntament amb la bandera del feminisme serem capaces i capaços d’aconseguir les fites necessàries en matèria d’igualtat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here