Ahir la Joventut Socialista del Baix Llobregat va iniciar la seva campanya informativa sobre els drets laborals i la lluita contra la precarietat juvenil.

Una precarització que s’accentua especialment als mesos d’estiu, és per aquest motiu que la JSC pretén informar i assessorar els i les joves de la comarca que pateixen aquesta situació de manera que puguin fer valer els seus drets davant dels abusos que es puguin produir.

Per començar, les joves de JSC Baix van escollir el Finestrelles Shopping Center, d’Esplugues de Llobregat, nou centre comercial de la comarca on hi treballen molts joves, alguns en condicions de precarització. Van repartir flyers informatius amb aquells drets més vulnerats dels joves treballadors, com és el respecte a la jornada laboral fixada al contracte, a sindicar-se, l’obligatorietat de pagar les hores extra, el respecte al Salari Mínim, i que es respecti i es compleixi l’obligatorietat de fitxar.

Víctor Flores, secretari d’Acció Política dels joves socialistes, explicava així les raons de la campanya: “La precarietat juvenil condemna als i les joves a l’exclusió social, endarrereix la seva emancipació i ens impossibilita a fer el nostre camí a la vida. Per això, necessitem lluitar contra la precarietat laboral dels joves, especialment a l’estiu, ja que s’aprofiten del desconeixement que tenim els i les joves dels nostres drets així com de la por a perdre l’única font d’ingressos que tenim. Per això creiem que és necessari informar i donar a conèixer aquests drets i les obligacions de les empreses”.

La JSC del Baix també posa a la disposició dels joves els seus canals de comunicació per ajudar i aclarir tots els dubtes i neguits que tinguin els i les joves de la comarca amb els seus contractes laborals. Així com el vincle amb les organitzacions sindicals per tal de crear la màxima xarxa de suport i donar tot l’assessorament possible als joves precaritzats.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here