LA JSC S’OPOSA AL TANCAMENT DE NISSAN

0
413

Ja fa unes setmanes que l’empresa automobilística Nissan ha expressat la seva voluntat de tancar els seus centres de treball a Barcelona, localitzats a la Zona Franca, Montcada i Reixac, Sant Andreu de la Barca, El Prat de Llobregat i L’Hospitalet de Llobregat. Com a JSC no podem fer altra cosa que oposar-nos a aquesta decisió per les conseqüències nefastes que comportaria.

No ens en podem estar de responsabilitat a l’empresa, ja que més de dos mil treballadors i treballadores depenen de les seves plantes de producció. A més a més, el tancament de l’empresa suposaria unes pèrdues milionàries que en cap cas es produirien en cas de romandre a Barcelona. Per altra banda, entenem el descontentament de l’empresa, que s’ha vist deixada de banda per la Generalitat i els anteriors Governs d’Espanya. És per aquest motiu que s’ha proposat a la presidència de la companyia la creació d’un grup de treball que explori alternatives per garantir una activitat industrial profitosa i estratègica per ambdues parts. És ben sabut que el sector de l’automoció deixa una impremta molt positiva a l’economia catalana i que el fet de quedar-se al país obre les portes a l’empresa al mercat europeu, amb més de 500 milions d’habitants i un ampli ventall d’oportunitats.

Per aquest motiu, des de la JSC instem, per una banda, a la companyia Nissan a què es replantegi acceptar el pla de viabilitat que li va ser presentat fa uns mesos, el qual va ser elaborat pel Ministeri d’Indústria, la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de la Zona Franca. Per l’altra, emplacem a la Generalitat a activar el Pacte per la indústria i a donar recursos al Pla estratègic de suport a la indústria de la mobilitat i l’automoció 2020-2025. Seguint aquest camí, cap lloc de treball es perdrà i Catalunya podrà avançar més encara en el sector automobilístic, el qual s’especialitzarà en els nous models de cotxe elèctric.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here