Morgana Vargas: més feminisme, més igualtat

0
536

La secretària d’Igualtat i Drets Humans reivindica en aquest article la lluita feminista en un 8 de març que es preveu històric

Com a organització socialista i, conseqüentment feminista, la JSC del Baix Llobregat, ens satisfaria que la lluita feminista no fos necessària i, per tant, que existís una igualtat plena entre dones i homes.

Malauradament, és un fet dramàtic i una realitat demolidora la situació amb què ens enfrontem les dones dia a dia, sent una evidència palpable que encara hi som lluny d’aquesta igualtat real.És per aquest motiu que la lluita feminista és tan important i necessària, i és només a través de polítiques d’igualtat que es pot assolir una societat justa i democràtica, lliure de masclisme. Les dones d’aquest país necessitem de polítiques que defensin els nostres drets i acabin amb totes les discriminacions masclistes que patim.

Els obstacles amb què batallem no són precisament pocs, i es troben arrelats en tots els àmbits. Segons dades del Ministeri d’Educació, les dones representem més de la meitat de l’alumnat universitari, estem ben preparades i, malgrat tot, hem de plantar cara a un món laboral que ens precaritza, que ens relega a un segon pla i ens impedeix arribar a càrrecs de responsabilitat. Un món laboral que fixa una bretxa salarial entre dones i homes, fent que de promig elles tinguin un salari anual un 23% inferior al d’ells.

Només per aquesta dada esgarrifosa tant al Govern del PP com a la Generalitat se’ls hauria de caure la cara de vergonya. És moment d’acabar amb retallades pressupostàries que només perjudiquen a les dones, i canviar allò de “no nos metamos en eso” per començar a prioritzar les polítiques de gènere i recuperar tots els recursos perduts els darrers anys.

El proper 8 de març les dones socialistes parem durant dues hores. Dues hores que corresponen al temps de la jornada laboral que no cobrem si comparem el nostre salari amb el dels nostres companys de feina homes.

En la vaga feminista del Dia Internacional de la Dona hem de fer-nos sentir més que mai i mostrar la força imparable de la lluita feminista, l’única capaç de conquerir els drets que el patriarcat ens ha arrabassat a les dones.

És evident que sobren els motius per defensar que necessitem del feminisme i de la seva lluita per la igualtat efectiva entre dones i homes. Només alçant les nostres veus juntament amb la bandera del feminisme serem capaces i capaços d’aconseguir les fites necessàries en matèria d’igualtat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here