Baix Llobregat

La JSC Baix Llobregat denùncia les retallades ideològiques en educació de PP, CiU i ERC

Els candidats al Parlament Eva Martínez, Judit Riera i Rubén Castro, han denunciat avui la situació de l’educació al nostre país i la manca de voluntat política per crear una societat que no exclogui.

La Joventut Socialista del Baix i el PSC han presentat avui unes targetes de crèdit amb els lemes “Amb Rajoy un 27% menys de beques”; “Gràcies a CiU i ERC a Catalunya paguem taxes a la formació professional” i “Gràcies a CiU i ERC a Catalunya tenim la universitat més cara de tota Espanya”; són la base de la campanya “Que no ens retallin el Futur; per una educació pública accessible”; que la Joventut socialista ha presentat avui, de cara a la campanya d’eleccions autonòmiques que donarà tret de sortida aquesta setmana.

Rubén Castro, candidat a les llistes del Parlament i Primer Secretari de la JSC del Baix Llobregat, ha criticat el “sistema que PP, CiU i ERC que exclou als joves i no els hi permet acomplir la seva etapa vital de formació”. Castro ha recordat que el fet que a Catalunya tinguem les taxes més cares i paguem la Formació Professió "és una qüestió d’ideologia doncs la Generalitat té competències per decidir el contrari, tal i com s’està fent a d’altres comunitat autonòmiques, com és el cas d’Andalusia”.

Judit Riera, candidata al Parlament i Viceprimera Secretària de la JSC del Baix Llobregat, ha explicat que aquesta campanya tindrà un gran component de mobilització al carrer. Els i les socialistes joves de la comarca repartiran les “targetes de crèdit d’educació” i informació sobre el tema, a metro, bus, rodalies dels instituts etc. Riera ha insistit en que “Mas, Junqueres i Rajoy ens estan fent comprar l’educació més cara d’Espanya, amb uns preus desorbitats que exclouen a molts joves del nostre país”.

Per últim, la candidata i alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez ha expressat el recolzament del PSC a la campanya de la JSC i ha explicat les propostes del PSC de cara a les properes eleccions. Pels i les socialistes és essencial treballar en un “pla de xoc contra l’atur dels i les joves i en baixar les taxes universitàries, per aconseguir que cap jove, cap família quedi enrere”. Martínez ha estat clara al recordar que invertir o no en educació és “una decisió política de CiU i ERC”, doncs és voluntat del govern de la Generalitat decidir si “es posen diners per a que tothom pugui accedir a l’educació, o per fer estructures d’Estat”.

Per la candidata, número 12 de les llistes, és una qüestió de prioritats i els i les socialistes tenen clar que “Catalunya ha de ser un país pels joves, doncs un país que no inverteix en educació és un país que no inverteix en el futur”.

A l’acte han estat present també els candidats Joaquin Fernàndez i Lluís Guitart a més de companys i companyes de la JSC i responsables d’educació a la comarca.