NOVA LLEI ESTATAL D’FP

0
106

La JSC celebra la ratificació definitiva de la nova llei estatal de Formació Professional en la sessió d’ahir al Senat. Mitjançant aquesta ratificació, en què el Partit Popular ha tornat a votar en contra, fem una gran passa endavant en la modernització del nostre sistema de Formació Professional. Substituint la llei anterior, de 2002, i fruit del consens entre govern, sindicats i patronals, la nova llei aposta decididament per la formació dual i acosta l’oferta formativa a la realitat productiva del territori.

La nova llei es construeix al voltant de tres eixos principals: la formació, l’orientació laboral dels i les estudiants i l’acreditació de competències per a professionals dels diferents sectors. Mitjançant una formació més flexible i vehiculada a través del sistema dual, el sistema de formació professional s’actualitza per fer front a les noves necessitats laborals i per constituir-se en eina potent d’inserció laboral.

Amb l’aprovació de la llei s’actualitzen els cursos d’FP existents i s’amplien una vintena de cursos en l’àmbit de noves tecnologies, robòtica, videojocs, entre d’altres. Aquestes mesures pretenen augmentar l’interès dels i les joves per la formació professional, que se situa actualment a Espanya uns 14 punts per sota de la mitjana europea del 26%.

La JSC creiem que la llei és molt positiva pel desenvolupament de la formació professional a escala estatal i exigim al govern de la Generalitat un impuls ferm de la formació professional a Catalunya, ja que, fins ara, el Govern d’Aragonès ha mostrat una clara manca d’interès. De la mateixa manera, des de la JSC seguirem aportant propostes concretes en matèria d’FP a les diferents institucions per poder cobrir les necessitats formatives del jovent d’arreu de Catalunya i de l’Estat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here