La precarietat com a forma de vida

0
414

El nostre secretari de Política Laboral, Victor Flores, denuncia la precarietat laboral que pateix la gent jove i les oportunitats perdudes pel Govern d’oferir ajuts que ha hagut de retornar a Europa

Els joves no podem assumir que la precarietat sigui la nostra forma de vida.

Durant la passada Setmana Santa el turisme ha augmentat de forma espectacular, i un dels sectors on els joves accedeixen en major mesura al mercat laboral és el de la Hosteleria. És per això que manifestem una nova oportunitat perduda per a que aquest augment de turisme es tradueixi en una millora dels salaris i les condicions dels treballadors joves i no en augment de les hores extres i en la precarietat.

Els treballadors del nostre país som explotats i els aturats som menyspreats, la qualitat dels treballs són lamentables, la majoria dels contractes duren menys de sis mesos i a més, els menors de 25 anys cobren la meitat que els majors.

Podríem pensar que l’actuació de l’actual govern és limitada, però el cert és que ha estat el Departament de Treball de la Generalitat qui ha perdut 42 milions no gastats en el Pla d’Ocupació Juvenil Europeu, ja que el Govern no ha executat quan tocaven les accions del Pla.

Després de quatre anys imposant requisits draconians per participar a la Garantia Juvenil, el Govern demana una pròrroga per a gastar tot allò que no ha gastat en el temps reglamentari.

El que veiem és que tot aquell ajut destinat als joves sembla ficció per a l’actual Govern que té temes més recurrents per a promocionar.

Mesos després, la Generalitat segueix amb la moda del “Mannequin Challengue” i no es mou per ajudar als i les joves aturats.

Victor Flores Echavarri
Secretari de Polítiques Laborals i Estudiantils de les JSC Baix Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here