La Joventut Socialista del Baix Llobregat reclama que la Educació sexual sigui obligatòria als insti

0
299

La campanya sobre Drets i Recursos es realitza en motiu dels actes pel Dia Europeu de la Salut Sexual.

La Joventut Socialista del Baix Llobregat ha posat en marxa una nova campanya per la Salut Sexual, en el marc de les accions al voltant del Dia Europeu de la Salut Sexual, i que reclama més recursos i formació per la gent jove.

En aquest sentit s’estan repartint targetes informatives i preservatius. Un material que està sent molt bé acollit en les primeres entregues realitzades al Campus de la Universitat UPC al Baix Llobregat.

A més d’aquestes accions presencials, s’està promovent informació via xarxes socials sobre els Drets Sexuals assumits per la Organització de la Salut com a Drets Humans.

La secretària de polítiques d’igualtat de la JSC Baix Llobregat, Morgana Vargas ha recordat que “durant els últims anys de govern de dretes, hem experimentat un gran retrocés en les polítiques de salut sexual, que s’han tornat a amagar com un tema tabú”.

Per això, el primer secretari dels i les joves socialistes del Baix Llobregat, Rubén Castro, ha reivindicat “una educació en sexualitat obligatòria, dins el currículum escolar i que vagi més enllà dels pocs tallers puntuals que es fan, i que no garantitzen una sensibilització global per mantenir uns hàbits sexuals saludables”.

Així, han posat en valor que aquesta educació “és una mesura eficaç que altres països europeus com Suècia ja porten a terme des de fa dècades” ja que permet “promoure les relacions en igualtat, a més de prevenir les malalties de transmissió sexual i els embarassos no desitjats”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here