Foto: El Secretari d’Organització, Mihai Fodor, i la Secretària de Feminisme, Nadia Cano, amb el Diputat Jordi Terrades.

La Comissió de Polítiques Digitals i Territori del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres per unanimitat una proposta de resolució del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar que reclama “analitzar, en un termini màxim de sis mesos, la viabilitat que per part de l’AMB i la Generalitat de Catalunya, dins del seu àmbit competencial, per portar a terme la millora de la xarxa de transport públic per a permetre que en el proper curs 2022 – 2023 es pugui gaudir d’un millor accés dels municipis del Baix Llobregat a la UAB”.

La iniciativa, que ha estat impulsada per la Joventut Socialista del Baix Llobregat a través de la seva Oficina Jove Parlamentària i que ha estat defensada pel diputat Jordi Terrades, ha arribat al Parlament després que diversos ajuntaments del Baix Llobregat hagin aprovat mocions reclamant al govern català una línia de bus interurbà entre la comarca i la UAB.

Actualment no existeix una oferta diària de transport públic directe amb la UAB, ja que per arribar-hi cal combinar dos trens o dos busos, fet que comporta haver de realitzar el viatge en el triple de temps que amb cotxe privat. Per això, el secretari d’Organització i Finances, Mihai Fodor, ha assenyalat que “la JSC Baix Llobregat ha aconseguit fer realitat una necessitat històrica del Baix Llobregat, que no és altra que una millor connexió en transport públic amb la UAB per als i les joves de la nostra comarca”.

En una línia similar, la diputada del Baix Llobregat al Parlament Rocio Garcia ha dit que aquesta iniciativa demostra “la bona feina que fa la JSC del Baix Llobregat per a un millor transport públic per a la joventut de la comarca”. I ha afegit: “La proposta de resolució, a més, resol un problema llargament demandat i que els Governs de la Generalitat no han atès en més de 10 anys”.

La Joventut Socialista del Baix Llobregat assegura que “amb una línia directa els i les estudiants estalviaran temps i diners per arribar al seu lloc d’estudi, de pràctiques i/o treball” i que aquesta provocarà que “molts i moltes joves del Baix Llobregat es puguin plantejar estudiar a la UAB”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here