La JSC accepta el repte de Toni Albà de veure’s als tribunals i torna a exigir a TV3 que el faci fora

0
195

En plena crisi sanitària a Espanya i a tot el món, l’actor Toni Albà ha acusat els i les socialistes de matar persones, afegint l’amenaça que haurem de “viure confinats i protegits la resta de les nostres vides”. Davant d’aquesta barbaritat, poc sorprenent d’altra banda venint d’un personatge amb els antecedents d’aquest desagradable senyor, la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) va demanar a TV3 a través de les xarxes socials que el tornés fer fora de la televisió pública que paguem entre tots els catalans i catalanes. 

Ja fa un any, Albà va ser expulsat de la productora Minoria Absoluta per acusar de “puta” a la líder de l’oposició al Parlament de Catalunya, així com per diferents comentaris homòfobs contra el líder del PSC, Miquel Iceta, a qui va titllar de “bombolleta ballarina”. Decisió que s’ha revertit fa un parell de setmanes amb la seva reincorporació al programa Polònia que emet setmanalment TV3. 

Davant la petició de la JSC, Albà ens ha interpel·lat amb tres presumptes arguments: que no cobra diners públics, que té dret a la llibertat d’expressió, i que no ha fet comentaris homòfobs, amenaçant a l’organització socialista juvenil de portar-la als tribunals. 

I davant d’aquesta amenaça, la JSC emplaça al maleducat Toni Albà a què, si té temps entre insult i insult, porti l’organització al jutjat quan ho consideri oportú. Seria una excel·lent ocasió per tornar-lo a veure tirant de paper higiènic i aportant l’increible argument que allò que fa, ho fa fent sàtira. 

Diu que no cobra diners públics. Bé, el cert és que cobra de la productora Minoria Absoluta, en mans de Toni Soler, que també tuiteja coses d’allò més educades i ben poc fanatitzades. Productora que ingressa anualment uns 5 milions d’euros de diners públics. Per situar-nos, el pressupost anual de la Generalitat per polítiques feministes és de 10,5 milions d’euros. Sí, Albà sí que es guanya la vida amb diners de totes les catalanes i de totes els catalans. 

Diu també que no ha fet comentaris homòfobs, mentre tothom té accés als seus tweets en els quals es refereix al líder del PSC, Miquel Iceta, com a “bombolleta ballarina”, a més a més en femení. Si vol anar als tribunals, ja hi pot anar fent via. 

Diu, per últim, que com a ciutadà exerceix el seu dret a la llibertat d’expressió. Per descomptat. I com a persona que apareix a TV3 i cobra per fer-ho, també està obligat a complir amb el que diu el llibre d’estil dels mitjans públics de Catalunya, que afecta no només a la plantilla, sinó també als col·laboradors. 

En aquest sentit, la JSC torna a demanar al Consell de l’Audiovisual de Catalunya que prengui mesures de forma immediata, ja que una televisió que paguem entre tots i totes no pot promocionar personatges que es dediquen a insultar i a difamar amb el més pur estil de l’extrema dreta a aquelles persones i dirigents polítics que no pensen com ell. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here