Morgana Vargas: És l’hora de tornar a prioritzar les polítiques de gènere

0
309

La secretaria d’Igualtat i Drets Humans valora l’actualitat al voltant del 8 de març, Día Internacional de les Dones de 2017

Ens trobem en ple segle XXI i, no obstant això, encara avui dia estem immergits de ple en una societat on hi són presents contínues discriminacions de gènere.

Podem trobar la manca d’igualtat efectiva entre dones i homes en tots els àmbits del dia a dia. Sovint veiem com la dona queda cosificada i rellevada a un segon pla, on prioritzen la mercantilització del seu cos i la seva utilització com a reclam sexual. N’estem fartes i farts de veure aquestes expressions al nostre voltant, i no podem tolerar que continuïn succeint-se.

És per aquest motiu que, des de la Joventut Socialista del Baix Llobregat, volem rebel·lar-nos contra els estereotips de gènere existents, així com exigir la lluita per una autèntica igualtat, defensada de manera copartícip per dones i homes.
Considerem necessari alçar les nostres veus i mobilitzar-nos per tal d’exigir als governs respostes efectives davant d’aquesta xacra.

S’han de tornar a prioritzar les polítiques de gènere i recuperar tots els recursos perduts en aquesta matèria, retallats durant els darrers anys de govern.

En aquesta línia tenim el manifest del PSC Baix Llobregat pel 8 de març, que assoleix uns compromisos clars per tal que des dels Ajuntaments socialistes de la comarca ens sumem a la Xarxa de Municipis lliure del tràfic de dones, nens i nenes destinades a la prostitució, s’introdueixin clàusules socials i igualitàries a la contractació pública o es denunciï qualsevol campanya que utilitzi els cossos femenins per vendre productes i/o serveis.

En definitiva, hem de reivindicar els valors feministes, els quals conformen la base per a assolir una plena igualtat.

Morgana Vargas

Secretària d’Igualtat i Drets Humans

Joventut Socialista del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here